شريط اخر المواضيع

شريط آخر المواضيع

23‏/12‏/2010

ثلاث طرق للحصول على دجاج بروستيد افضل من كنتاكى

ثلاث طرق للحصول على دجاج بروستيد افضل من كنتاكى

السلام عليكم حبيباتي

مين فينا مش بيحب كنتاكي او البروستد من بره
ومين فينا برضه ضميره مش بيعذبه وهو بياكل الحاجات دي
وهي مش مضمون نظافتها ولا مكوناتها ؟؟؟ !!!!

علشان كده قلت انزل تجربتي مع البروستد (الكنتاكي)
كنت نزلته قبل كده من فتره في منتدى تاني بس قلت انزله مره تانيه هنا في فتكات

عن تجربه .. جميل واحسن من الجاهز مية مره

نبدأ بسم الله
تجهيز الفرخه وتتبيلها



الاول بتقطعي الفرخه ل8 قطع وبتتبليها في

كوباية لبن رايب وملعقة ثوم مفروم ومية بصله ومعلقة صغيره جنزبيل ناعم
ومعلقه كبيره ملح ومعلقه من خلطة التوابل السريه (هاكتبها ان شاء الله)
وممكن نقطتين هوت صوص لو بتحبيه حراق

المهم الفرخه تتقطع ل 8 قطع وتكون صغيره او تشققيها بالسكينه
وتتبل قبلها بيوم وتحفظ في علبة بلاستيك متغطيه
خلطة التوابل
جبتها من النت و مجرباها وبجد نفس الطعم واحسن

هتجيبي مكوناتها من العطار والسوبر ماركت وكتبت لكم البدايل

ملعقة طعام روز ماري(حصالبان = اكليل الجبل)
ملعقة طعام اوريجانو
ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة
ملعقة صغيرة بردقوش
ونصف معلقه زعتر
3 ملاعق طعام سكر بني
(باستخدم العادي)
3 ملاعق طعام بقدونس جاف و مهروس (من العطار)

ملعقة صغيرة فلفل
ملعقة طعام بابريكا (فلفل احمر حلو بودرة)
2 ملعقة طعام ثوم مخلوط بالملح
(باستخدم الثوم البودره بتاع ايزيس)
2 ملعقة طعام بصل مخلوط بالملح(باستخدم البصل المجفف من العطار)

ملعقة طعام مكعب ماجي مفتت او 2 مكعب ماجي
او كيسين مرقه فوريه
كيس شوربة طماطم من ماجي (مش باستخدمها)

بافرمهم مع بعض في كبة التوابل لحد لما ينعموا وانخلهم بمنخل واحفظهم في برطمان في الثلاجه
الطريقه
:

تخلطي معلقتين من البهارات دي على كوباية الدقيق وممكن تخلطي معاه دقيق دره

تغطي قطع الفراخ بالبيض ثم الدقيق فقط من غير بقسماط وتكرري بيض ودقيق اكثر من مره
وتدخليهم الثلاجه علشان تتماسك القشره الخارجيه
--------------------------
سخني زيت ذرةكتيير .. باضيف له قطعة زبده نباتي فيرن
ولما يسخن سقطي فيه قطع الفراخ بس ما تكونش كتير ويكون الزيت غزير ومغطيها
ولما القشره تتماسك هدي النار لتحت (متوسطه) وغطي الطاسه بغطا مناسب علشان البخار يسوي الفراخ
وكل شويه قلبي الفراخ في الزيت

وسيبيها
مش اقل من ثلث ساعه
علشان تستوي من جوه
--------------------------

طريقه تانيه انك تقليها ولما تتحمر شويه وتتماسك .. طلعيها ورصيها متباعده في صينيه تيفال
ودخليها فرن مسخن من قبلها على حراره متوسطه
ولما تستوي بعد نص ساعه كده
شغلي الشوايه وخليها تتحمر وقلبيها علشان تبقى مقرمشه من جميع الجهات

--------------------------

اما لصاحبات القلوب الجامده زي حالاتي ... ههههههههه
الطريقه الثالثه
جربت اقلي في حلة الضغط بعد ما اخدت الطريقه من على النت برضه
وعلى فكره حلة الضغط عندي مش ماركه ولا حاجه وقديمه مش جديده ومن غير تايمر والومنيوم

الاول بتحطي الزيت في الحله ومعاها قطعة الزبده النباتي ولما الزيت يسخن ويبقى جاهز

سقطي فيه قطع الفراخ

اقفلي غطا الحله وطبعا يكون فيه الصفاره

الصراحه انا خفت اعلى النار وخليت الحله على ثالث اكبر عين وهديت النار لتحت

احسبي من بعد ما الصفاره تصفر عشر دقايق بالظبط
وبعدين ابعديها عن النار او طفي النار

وشيلي الصفاره وخليها تفضي البخار مش هياخد ثواني
تحذير : اوعي تفتحي عليها ميه علشان تبرديها .. لان فيها زيت .. شيلي الصفاره وهي هتطلع البخار
لما تبطل الصوت افتحي الغطا .. كده انتي ضامنه ان الفراخ مستويه من جوه
ولو لسه مش متحمره من بره .. ارفعي حرارة النار وسيبيها تتحمر وتقرمش براحتها بدون ما تحطي غطا الحله تاني عليها

شيليها ونشفيها من الزيت

ميزة حلة الضغط انك ممكن تقلي كمية كبيره في وقت سريع .. وضامنه ان الفراخ مستويه من جوه
صدقوني جربتها وانا مرعوبه لدرجة اني جريت بره المطبخ اول ما قفلت الحله والحمدلله ماحصلش حاجه
بس برضه لازم الحذر اثناء استخدامها ويكون الاطفال بعيد

ويارب تعجبكم وتجربوها وتقولولى
مستنياكممممممممممم

ليست هناك تعليقات: